Operameny

Operakvällar erbjuder vi en à la carte med ett urval från vår ordinarie kvällsmeny.

fb_opera_meny_top
Skall du på opera bör du boka senast 1.5 tim innan föreställningens början. Bordet blir automatiskt ditt i två timmar. Vill du kunna ha en längre middag kontakta oss så ordnar vi självklart det. Fler än åtta eller särskilda önskemål? Om ni är fler än åtta personer, om ni har några särskilda önskemål, mejla oss på boka@folkbaren.se Det går också bra att ringa oss på 08-6585180.

OPERA DRINKAR

SGROPPINO 85: –
CITRONSORBET, CAVA & MYNTA

HJÄRTANSFRÖJD 116: –
GIN, GOTLANDS BITTAR, VIT VERMOUTH & KAFFEBÖNOR

GRASSHOPPER 116: –
MINT, VIT CACAO, GRÄDDE, MÖRK CHOKLAD & KAFFEBÖNOR

ESPRESSO MARTINI 116: –
VODKA, KAHLUA, ESPRESSO & MÖRK CHOKLAD

opera-div
opera_meny_450x450

Operakvällar –  à la carte meny

FÖRRÄTTER

RÅRAKA 165: –
LÖJROM, SMETANA, RÖDLÖK & CITRON
BISTRO LAGER, FAT, EKO  58: –

KRONÄRTSKOCKA 115: –
TRYFFELSMÖR, BREDSJÖ HÅRD
& VATTENKRASSE
2016 LOUIS MOREAU, PETIT CHABLIS, FR. 140/540: –

CARPACCIO PÅ REN 175: –
SYRADE KANTARELLER, LÖJROM
& VÄSTERBOTTENKRÄM
2016 CHRISTMANN RIESLING, PFALZ, TY. 135/520: –

LERPOTTASILL 145: –
MATJESSILL, ÄGG, RÖDLÖK, POTATIS
& BRYNT SMÖR
BISTRO LAGER, FAT, EKO  58: –

 

HUVUDRÄTTER

FB´S FISKGRYTA 225: –
VÄSTERHAVSTORSK, NORSK FJORDLAX,
BLÅMUSSLOR, RÄKOR & AIOLI
2016 LA CHAPELLE MONTMIJA 115/440: –
CHARDONNAY, BOURGOGNE FR.

CHÈVRE CHAUD 115/175: –
RÖDBETA, PICKLAD GULBETA, RUCCOLA
& KANDERADE VALNÖTTER

RÅBIFF 155/235: –
KAPRIS, RÖDBETA, RÖDLÖK, ÄGGULA,

PEPPAROT, DIJON & FRITES
2015 LES URSULINES, PINOT NOIR, 125/480: –
BOURGOGNE FR.

FJÄLLRÖDING 265: –
FÄNKÅL, ROMANESCO, SPENAT,

FORELLROM & BEURRE BLANC
2016 LOUIS MOREAU, PETIT CHABLIS, FR. 140/540: –

MALFATTI 205: –
ITALIENSKA FÄRSKOST- & SPENATBULLAR,
GULBETOR, BALJVÄXTER, BRYNT SALVIASMÖR
& HASSELNÖTTER
2016 PULPO, ALBARIÑO, RIAS BAIXAS. SP. 125/480: –

KALVENTRECÔTE 325: –
FRITES, BEARNAISE & TOMATSALLAD

2014 E. GUIGAL, GIGONDAS, RHONE, FR. 145/650: –

DESSERT

CRÈME BRÛLÉE 95: –

BROWNIE 115 : –
PASSIONSSORBET, MARÄNG &
CHOKLADKRÄM MED ROM

MANDELKAKA 115: –
SAFFRANSGLASS, HALLONCOULIS
& FÄRSKA HALLON

CITRONSORBET 45: –

FOLKBARENS CHOKLADTRYFFEL 40: –

KAFFEASSIETTE 120: – 
5 SORTERS GODIS 

COMBO 115: –
CHOKLADTRYFFEL, KAFFE &
3 CL CALVADOS BUSNEL VSOP

 

ÖL, CIDER & LÄSK

LÄTTÖL/LOKA/LÄSK  29: –
BISTRO LAGER, FAT EKO 58: –
HEINEKEN, FAT 64: –
KRUŠOVICE, FAT 69: –
SÖDRA PALE ALE, FAT EKO 69: –
PERONI 64: –
PILSNER URQUELL 64: –
SLEEPY BULLDOG 68: –
SÖDRA EMPRESS IPA EKO 68: –
PANG PANG PREPPER DUBBEL IPA 90: –
PANG PANG BONG WATER STOUT 110 : –
ECUSSON ÄPPELCIDER BRUT 64: –
PABST BLUE RIBBON, BURKÖL 68: –

 

ALKOHOLFRITT

LÄTTÖL/LOKA/LÄSK  29: –
LÄTTÖL/LOKA/LÄSK 29: –
BILLABONG BRUT 0,5 % ALC. 45/205: –
JEVER PILSENER 0,0 % ALC. 36: –
RUDENSTAMS, VITA VINBÄR MOUSSERANDE 36: –
ALKOHOLFRI DRINK 45: –

CHAMPAGNE & MOUSSERANDE

CHAMPAGNE & MOUSSERANDE
CAMPO VIEJO CAVA 59/290: –
PIERRE PETERS BLANC DE BLANCS CHAMPAGNE 130/750: –
LOUIS ROEDERER BRUT VINTAGE CHAMPAGNE 950: –

 

VITA VINER

2016 LA GARRIGUE DU MIDI SAUVIGNON BLANC,
PAYS D’OC, FR EKO 85/320: –
2016 LES GRANDMONTAINS, SANCERRE, FR EKO 140/620: –
2016 CALVET MUSCADET SÈVRE ET MAINE SUR LIE, LOIRE, FR95/420: –
2015 DE LA MÉTAIRIE D’ALON, LE VILLAGE CHARDONNAY,
LANGUEDOC ROUSSILLON, FR 135/600: –
2016 LOUIS MOREAU, PETIT CHABLIS, FR 140/620: –
2015 LOUIS MOREAU, CHABLIS PREMIERE CRU, VAULIGNOT, FR 750: –
2016 A. CHRISTMANN, RIESLING, PFALZ, TY EKO 135/520: –
2016 PULPO, ALBARIÑO, RIAS BAIXAS, SP 105/470: –
2016 JEAN BIECHER, PINOT GRIS, ALSACE, FR EKO 120/460: –
2016 LES ABEILLES, CÔTES DU RHÔNE, FR 105/470: –

 

RÖDA VINER

2017, CUMA, MALBEC, AR EKO 85/320: –
2014 LES COTEAUX, CÔTES DU RHÔNE VILLAGES, FR 120/540: –
2016 LES URSULINES, PINOT NOIR, BOURGOGNE FR 125/560: –
2014 STONEBARN, ZINFANDEL, KALIFORNIEN, US 95/420: –
2016 MAS JANEIL SANS SOUFRE, CÔTES DU ROUSSILLON
VILLAGES EKO 130/570: –
2014 BONPAS, CHÂTEAUNEUF DU PAPE, FR 720: –
2014 E. GUIGAL, GIGONDAS, RHONE, FR 145/650: –
2016 SUD, NEGROAMARO, SALENTO, IT 115/510: –
2013 MIRAFIORE, NEBBIOLO, LANGHE 145/650: –
2015 PRUNO, RIBIERA DEL DUERO, SP 125/560: –
2008 CHATEAU ROBIN DES MOINES, SAINT-ÉMILION, FR EKO 130/580: –
2015 MONTMIJA LA CHAPELLE, GRENACHE & SYRAH,
PAYS D’OC, FR EKO 105/470: –

FOLKBARENS AVECS

WHISKY/CL

JAMESON BLENDED IRLAND 24 –
FAMOUS GROUSE BLENDED SKOTTLAND 24: –
MACALLAN SINGLE MALT 12 ÅR SKOTTLAND 279: –
LAPHROIAGH SINGLE MALT 10 ÅR SKOTTLAND 29: –
LAGAVULLIN SINGLE MALT 16 ÅR SKOTTLAND 34: –

BOURBON/CL

JACK DANIELS 26: –
MAKERS MARK 28: –
BUFFALO TRACE 28: –
KNOB CREEK 30: –

ROM/CL


HAVANNA CLUB 25: –
HAVANNA CLUB 7 28: –
MOUNT GAY EXTRA OLD 28: –
RON ZACAPA GRAN RESERVA 38: –

CALAVADOS/CL


BUSNEL VSOP 26: –
PÉRE MAGLOIRE 28: –

COGNAC/CL

HENNESSY VS 25: –
BRAASTAD XO 30: –
DELAMAIN GRANDE CHAMPAGNE XO 32: –

GRAPPA/MARC/DESTILLAT/CL

GRAPPA DU SFURSAT 26: –
GRAPPA DI AMARONE INVECCHIATA 28: –

VODKA/CL

GREY GOOSE 38: –

LIKÖRER 23:-/CL

GRAND MARNIER
DRAMBUIE
BAILEYS
SAMBUCA
PASTIS DE MARSEILLE
STREGA
AMARETTO
MARASCHINO 

KAFFE  & TE

KAFFE 28: –
TE 28: –
fr_meny_bttm