Operameny

Operakvällar erbjuder vi en à la carte med ett urval från vår ordinarie kvällsmeny.

fb_opera_meny_top
Skall du på opera bör du boka senast 1.5 tim innan föreställningens början. Bordet blir automatiskt ditt i två timmar. Vill du kunna ha en längre middag kontakta oss så ordnar vi självklart det. Fler än åtta eller särskilda önskemål? Om ni är fler än åtta personer, om ni har några särskilda önskemål, mejla oss på boka@folkbaren.se Det går också bra att ringa oss på 08-6585180.

OPERA DRINKAR

SGROPPINO 85: –
SORBET TOPPAD MED CAVA

MANHATTAN 116: –
MAKER’S MARK, ANTICA FORMULA,
ANGOSTURA BITTERS

ESPRESSO MARTINI 116: –
VODKA, KAHLUA, ESPRESSO, MÖRK CHOKLAD

opera-div
opera_meny_450x450

Operakvällar –  à la carte meny

FÖRRÄTTER

RÅRAKA 165: –
LÖJROM, SMETANA, RÖDLÖK & CITRON
2016 LOUIS MOREAU, PETIT CHABLIS, FR. 140/620: –

KRONÄRTSKOCKA 115: –
TRYFFELSMÖR, PECCORINO & VATTENKRASSE
2016 CHRISTMANN RIESLING, PFALZ, TY. 135/520: –

BURRATA CAPRESE 145: –
COEUR DE BOEUF TOMAT, PINJENÖTTER & BASILIKA
2016 PULPO, ALBARIÑO, RIAS BAIXAS. SP. 110/505: –

LITEN RÅBIFF 145: –
PICKLAD SILVERLÖK, PINJENÖTTER, MACHÉSALLAD
& PARMESAN
2015 DE LA MÉTAIRIE D’ALON, LE VILLAGE,
CHARDONNAY, LANGUEDOC ROUSSILLON, FR. 135/600: –

HUVUDRÄTTER

FB´S FISKGRYTA 225: –
VÄSTERHAVSTORSK, NORSK FJORDLAX, BLÅMUSSLOR, RÄKOR & AIOLI
2016 PULPO, ALBARIÑO, RIAS BAIXAS. SP. 105/470: –

FJÄLLRÖDING 265: –
RÄKOR, PEPPARROT, SPENAT, FORELLROM
& HOLLANDAISE
2016 CHRISTMANN RIESLING, PFALZ, TY. 135/520: –

GNOCCHI 205: –
ROSTAD BUTTERNUTPUMPA, SALVIASMÖR
& MACADAMIA NÖTTER
2016 LES ABEILLES, CÔTES DU RHÔNE, FR. 105/470: –

RÅBIFF 235: –
PICKLAD SILVERLÖK, PINJENÖTTER, MACHÉSALLAD, PARMESAN & FRITES 
2015 DE LA MÉTAIRIE D’ALON, LE VILLAGE,
CHARDONNAY, LANGUEDOC ROUSSILLON, FR. 135/600: –

OXKIND 275: –
SKOGSCHAMPINJONER, SIDFLÄSK & TRYFFELPURÉ
2008 CHATEAU ROBIN DES MOINES,
SAINT-ÉMILION, FR EKO. 130/580: –

DESSERT

CRÈME BRÛLÉE 95: –

SMULPAJ 115: –
ÄPPLE & VANILJGLASS

SORBET 45: –
CITRON/PÄRON/ÄPPLE     

FOLKBARENS CHOKLADTRYFFEL 40: –
MED KAFFE & 3 CL CALVADOS BUSELL VSOP 115: –

 

ÖL, CIDER & LÄSK

LÄTTÖL/LOKA/LÄSK 29: –
BISTRO LAGER, FAT EKO 58: –
HEINEKEN, FAT 64: –
KRUŠOVICE, FAT 69: –
SÖDRA PALE ALE, FAT EKO 69: –
PERONI 64: –
PILSNER URQUELL 64: –
SLEEPY BULLDOG 68: –
SÖDRA EMPRESS IPA EKO 68: –
PANG PANG PREPPER DUBBEL IPA 90: –
PANG PANG BONG WATER STOUT 110: –
PANG PANG CAN RELEASE IPA 90: –
PABST BLUE RIBBON, BURKÖL 68: –
ECUSSON ÄPPELCIDER BRUT 64: –
 

ALKOHOLFRITT

LÄTTÖL/LOKA/LÄSK 29: –
BILLABONG BRUT 0,5 % ALC. 45/205: –
JEVER PILSENER 0,0 % ALC. 36: –
RUDENSTAMS, VITA VINBÄR MOUSSERANDE 36: –
ALKOHOLFRI DRINK 45: –

CHAMPAGNE & MOUSSERANDE


CAMPO VIEJO CAVA 59/290: –
PIERRE PETERS BLANC DE BLANCS CHAMPAGNE 130/750: –
LOUIS ROEDERER BRUT VINTAGE CHAMPAGNE 950: –

 

VITA VINER

2016 LA GARRIGUE DU MIDI 85/320: –
SAUVIGNON BLANC, PAYS D’OC, FR EKO
2016 LES GRANDMONTAINS, SANCERRE, FR EKO140/620
2016 CALVET 95/420: –
MUSCADET SÈVRE ET MAINE SUR LIE, LOIRE, FR
2015 DE LA MÉTAIRIE D’ALON, LE VILLAGE 135/600: –
CHARDONNAY, LANGUEDOC ROUSSILLON, FR    
2016 LOUIS MOREAU, PETIT CHABLIS, FR 140/620: –
2015 LOUIS MOREAU, CHABLIS PREMIERE CRU 750: –
VAULIGNOT, FR 
2016 A. CHRISTMANN, RIESLING, PFALZ, TY EKO 135/520: –
2016 PULPO, ALBARIÑO, RIAS BAIXAS, SP 110/505: –
2016 JEAN BIECHER, PINOT GRIS, ALSACE, FR EKO 540: –
2016 LES ABEILLES, CÔTES DU RHÔNE, FR 105/470: –

 

RÖDA VINER

2017, CUMA, MALBEC, AR EKO 85/320: –
2014 LES COTEAUX, CÔTES DU RHÔNE VILLAGES, FR 120/540: –
2016 LES URSULINES, PINOT NOIR, BOURGOGNE FR 125/560: –
2014 STONEBARN, ZINFANDEL, KALIFORNIEN, US 95/420: –
2016 MAS JANEIL SANS SOUFRE 570: –
CÔTES DU ROUSSILLON VILLAGES EKO
2014 BONPAS, CHÂTEAUNEUF DU PAPE, FR 720: –
2014 E. GUIGAL, GIGONDAS, RHONE, FR 650: –
2013 MIRAFIORE, NEBBIOLO, LANGHE 650: –
2015 PRUNO, RIBIERA DEL DUERO, SP 125/560: –
2008 CHATEAU ROBIN DES MOINES 130/580: –
SAINT-ÉMILION, FR EKO
2015 MONTMIJA LA CHAPELLE 105/470: –
GRENACHE & SYRAH, PAYS D’OC, FR EKO

 

FOLKBARENS AVECS

WHISKY/CL
JAMESON BLENDED IRLAND 24: –
FAMOUS GROUSE BLENDED SKOTTLAND 24: –
MACALLAN SINGLE MALT 12 ÅR SKOTTLAND 29: –
LAPHROAIG SINGLE MALT 10 ÅR SKOTTLAND 29: –
LAGAVULIN SINGLE MALT 16 ÅR SKOTTLAND 34: –
BOURBON/CL
JACK DANIEL’S 26: –
MAKER’S MARK 28: –
KNOB CREEK 30: –
ROM/CL
HAVANNA CLUB 25: –
HAVANNA CLUB 7 28: –
MOUNT GAY EXTRA OLD 28: –
ZACAPA GRAN RESERVA 38: –
GRAPPA/CL
GRAPPA DU SFURSAT 26: –
GRAPPA DI AMARONE INVECCHIATA 28: –
CALVADOS/CL
BUSNEL VSOP 25: –
PÉRE MAGLOIRE 30: –
COGNAC/CL
HENNESSY VS 25: –
BRAASTAD XO 32: –
DELAMAIN GRANDE CHAMPAGNE XO 34: –
VODKA/CL
GREY GOOSE 38
LIKÖR/CL 23: –
GRAND MARNIER
DRAMBUIE
BAILEY’S
SAMBUCA
STREGA
AMARETTO
KAFFE  & TE
KAFFE 28: –
TE 28: –
fr_meny_bttm